QRpedia-skyltar till Hedemora gammelgård

Hedemora gammelgård som QRpedia-kod.

Hedemora gammelgård som QRpedia-kod.

Den 14 juni firar Hedemora gammelgård 100-årsjubileet av gårdens öppnande, från kl 11. En av punkterna, som sker kl 13, är avtäckningen av 18 QRpedia-skyltar vid utvalda platser.

Skyltarna är tänkta att via det fria uppslagsverket Wikipedia ge fördjupad information om exempelvis trösklogar, flottning och linberedning, men också geografin runt gammelgården, såsom Badelundaåsen och Hönsan. Detta sker med QR-koder som läses in med QR-läsare på smartphone eller surfplatta (finns många appar för ändamålet). Beroende på vilket språk telefonen eller plattan är inställd på kommer du som användare att skickas till rätt Wikipediaversion, under förutsättning att det finns en artikel på aktuellt språk – annars får du välja språk i en lista.

Calle Eklund är med i Föreningen Hedemora Gammelgård, men driver även Wikiprojekt Hedemora. Tillsammans med Jan Ainali, verksamhetschef på Wikimedia Sverige, kommer han hålla i öppningscermonin för skyltarna.

Kom och titta på skyltinvigningen – och om du vill även delta i en guidning hur skyltarna fungerar – 14 juni kl 13. Hjälp gärna till att förbättra och översätta de 18 artiklarna!

Hedemora gammelgård

Välkommen till Hedemora gammelgård!

Relaterade inlägg:

En kommentar

  1. […] 14 juni, på Hedemora gammelgård 100-årsjubileum, skedde en invigning av QRpedia-skyltar. Dagen innan hade frivilliga krafter från föreningen satt upp ett antal av Wikipedia:Projekt […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: