QR-promenad 7 september

Under Kulturnatten kommer ett antal QR-koder vara uppsatta i området runt Stora torget (se karta). QR-koder kan med hjälp av olika appar i en smartphone (Iphone, Android etc.) läsas in och leda till exempelvis bilder, text eller video.

Till stor del bygger denna ”QR-promenad” på QRpedia, ett projekt där man via en smart omdirigeringssida slussas till en artikel på Wikipedia. Sidan ser till att man i första hand kommer till den språkversion av Wikipediaartikeln som telefonens webbläsare är inställd på. Alltså: Skannar man in QR-koden om Hedemora Gamla Theater och har finska som inställt språk kommer man till Hedemoran vanha teatteri. Har man ett språk inställt på telefonen som inte har någon motsvarande Wikipediaartikel kommer man istället till en lista där man kan välja ett av de språk som artikeln finns på.

Klockan 18 kommer Calle Eklund leda en guidning med start från Perssonska gården (f.d. Mur & Kaminkultur) och visa hur det fungerar. Han kommer sedan finnas till hands fram till ca kl 20. Egen smartphone underlättar, men är ej något krav. Medarrangör: Centrumgruppen, Hedemora Näringsliv.

Image

Annonser

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: