Wikipedia på Träffa Dalarna 7 september

Wikipedia är uppslagsverket på Internet som skrivs av allmänheten. Vem som helst kan dra sitt strå till stacken och sprida kunskap. Detta kan exempelvis användas för att lära sig mer om sin bygd, men också förmedla kunskap till andra. Med information på nära 300 språk kan uppslagsverket ge hembygden en internationell dimension till gagn för såväl turister som nyinflyttade med annat modersmål. På Wikipedia har det dessutom nyligen startats ett så kallat wikiprojekt, Projekt Hedemora.

Lär dig mer på Träffa Hedemora-mässan den 7 september i Hedemora kommuns förvaltningshus Tjädern på Hökargatan 6. Calle Eklund, lokal kontaktperson för Wikimedia Sverige och ledamot i Föreningen Hedemora Gammelgård, visar, berättar och inbjuder till att prova själv (ta gärna med en faktabok).

Det kommer även genomföras ett experiment: På hur många språk kan vi skriva om Teaterladan, en av Hedemoras kändaste byggnader – och hur kan denna information sedan användas? På QR-promenaden samma kväll ser vi hur det har gått.

Calle Eklund föreläser om Wikipedia

Foto: Hanna Eklund 2011-09-11.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: